Lawyer Social Net
User Write
Іrina
Lviv
20.12.2013, 15:21

Чи можу я подати заяву на стягнення аліментів у разі проживання в окремих місцях, зловживання алкоголем і наявності неповнолітніх дітей?

Чи можу я подати заяву на стягнення аліментів, якщо ми перебуваємо у шлюбі, маємо трьох неповнолітніх дітей, з третьою дитиною я у відпустці до 8.03.13 р.? З 23.11 цього року ми не проживаємо разом. Чоловік зловживає алкоголем, часто скандалить, влаштовує бійки. 23 листопада його забрала міліція, після того - мама, оскільки міліція хотіла оформити його на примусове лікування, а мама-пенсіонерка забрала до себе. Чоловік має постійну роботу, доходи, однак завжди приносив меншу зарплату, ніж отримував. Чи можу я претендувати на 2/3 його доходу, враховуючи потреби дітей, зокрема. Підготовку старшої дитини до вступу?
Opinions
Lawyer

Ви маєте право подавати на чоловіка на аліменти при будь яких обставинах, незалежно від того, перебуваєте ви у шлюбі чи ні.

Претендувати на 2/3 його доходу ви не можете, тому що закон забороняе стягувати аліменти у розмірі більше ніж 50 % від його загального доходу.

Similar questions

We're using cookies. By continuing to work with the site, you accept Terms of use and Privacy policy.